Puree z dyni

Puree z dyni
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • dynia piżmowa
  • łyżka masła
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C. Przepołowić dynię wzdłuż i położyć przecięciem do dołu na blachę. Piec, aż miąższ zupełnie zmięknie, przez ok. 30 min. Wyjąć miąższ łyżką do miski. Zmieszać z masłem. Posolić i popieprzyć.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA