Chłodnik pikantny
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 litr naturalnego jogurtu
- ½ litra kwaśnej śmietany 18%
- 15 dag sera Lazur Błękitny
- 5 dag gotowanej wędzonej szynki
- 1 spory świeży ogórek
- 1 świeża czerwona papryka
- 2-3 ząbki czosnku
- 1 łyżka siekanego koperku
- 2 gotowane jaja
- sól, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Opalić paprykę, włożyć do papierowej torebki, aby zaparowała i obrać ze skórki, ogórka obrać, czosnek, koper – wszystko posiekać. Szynkę pokroić w pasemka. Jajko pokroić w ósemki.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.
Ser zmiksować ze śmietaną i jogurtem. Dodać wszystkie składniki, oprócz odrobiny do dekoracji i oprócz jaj. Doprawić. Ćwiartki jaj wykładać na chłodniku w talerzu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W