Szaszłyki z kurczaka na herbacianych szpadkach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak Turcji (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia turecka
Składniki:
- 400g filetu z kurczaka pokrojonego w kostkę
- słodka cebula
- słodka papryka
- duże opakowanie gęstego jogurtu
- 1 łyżeczka suszonej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso zamarynować w jogurcie z dodatkiem suszonej papryki, kminu, soli i pieprzu, odstawić na 0,5 godz. Mięso nadziewać na patyczki na przemian z kawałkami papryki i cebuli. Piec na grillu lub w piekarniku. Podawać z sałatą rzymską z pestkami granata.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W