Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną

Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Po-smak Turcji
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia turecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Morele zalać ciepłą wodą i odstawić by zmiękły i trochę napęczniały. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić laskę cynamonu i 3 goździki. Smażyć przez chwilę, aż korzenie uwolnią aromat. Dodać mięso , przesmażyć. Dodać pistacje i ryż, doprawić solą, pieprzem i chilli, dokładnie wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Morele osączyć (ale wodę z moczenia zostawić), naciąć w ten sposób, by powstałe małe kieszonki. Do kieszonek nałożyć farsz. Napełnione morele ułożyć w garnku, dodać laskę cynamonu, 2 goździki i zalać wodą z moczenia moreli. Przykryć pokrywką i gotować pod przykryciem, na małym gazie przez 15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA