Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Przygotowanie:
Steki ponacinać z wierzchu na krzyż. W moździerzu rozetrzeć składniki marynaty. Wetrzeć ją w mięso i zostawić, aby przeszło smakiem, na parę godzin (najlepiej przygotować je dzień wcześniej, przykryć folią i zostawić w lodówce). Zamarynowane steki natrzeć oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec kilka minut z każdej strony.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia argentyńska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W