Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów

Stek z grilla w cytrynowo-kolendrowej marynacie z salsą z opiekanych pomidorów
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Steki ponacinać z wierzchu na krzyż. W moździerzu rozetrzeć składniki marynaty. Wetrzeć ją w mięso i zostawić, aby przeszło smakiem, na parę godzin (najlepiej przygotować je dzień wcześniej, przykryć folią i zostawić w lodówce). Zamarynowane steki natrzeć oliwą i ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec kilka minut z każdej strony.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA