Szybki stek
Oceń przepis:
Przygotował:
Roger Mooking
- Seria kulinarna:
- Nuta egzotyki na co dzień (odc.24)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Szybki stek:
4 steki (200g), rozbite tłuczkiem
¼ szklanki mąki
½ pęczka szałwii (liście)
1 łyżka oleju roślinnego
2 łyżki masła
sól
pieprz
Szybki stek:
Dobrze podgrzej patelnię żeliwną. Dopraw steki solą i pieprzem. Wysyp mąkę na talerz. Obtocz steki w mące. Na patelnię wlej olej, dodaj masło i szałwię. Ułóż steki na patelni, podsmażaj z każdej strony przez 30 sekund, potem zdejmij z ognia.
Opracowano na podstawie programu "Nuta egzotyki na vo dzień".
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W