Steki z grilla z dressingiem z anchois
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia argentyńska
Składniki:
- steki wołowe
- po jednym na osobę
- sól
- pieprz do smaku
- 2-3 łyżki oliwy
- łyżka octu z czerwonego wina
- 6 anchois
- listki z pęczka natki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ustawić na grillu lub na kuchence rondelek, wlać oliwę, dodać ocet winny. Posiekać fileciki anchois, dołożyć do rondelka, gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Rondelek odstawić z ognia, trochę przestudzić. Do ciepłego dressingu dodać posiekane listki pietruszki. Steki przyprawić solą i pieprzem, upiec na grillu. W przekrojonej bułce ułożyć listki sałaty i rukoli, na nich umieścić stek i polać ciepłym dressingiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia argentyńska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W