Steki z grilla z dressingiem z anchois

Steki z grilla z dressingiem z anchois
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia argentyńska

Składniki:

  • steki wołowe
  • po jednym na osobę
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • łyżka octu z czerwonego wina
  • 6 anchois
  • listki z pęczka natki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ustawić na grillu lub na kuchence rondelek, wlać oliwę, dodać ocet winny. Posiekać fileciki anchois, dołożyć do rondelka, gotować na małym ogniu, aż się rozpuszczą. Rondelek odstawić z ognia, trochę przestudzić. Do ciepłego dressingu dodać posiekane listki pietruszki. Steki przyprawić solą i pieprzem, upiec na grillu. W przekrojonej bułce ułożyć listki sałaty i rukoli, na nich umieścić stek i polać ciepłym dressingiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA