Sałatka mix sałat
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Dietosfera (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki, Dania dietetyczne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- kilka listków roszponki
- sałaty freeze
- rukoli
- 1 mały słoiczek sosu bazyliowego pesto
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- ziarna z jednego owocu granatu
- 2 grube plastry sera halloumi
- 2 plasterki szynki parmeńskiej
- 1 świeża figa
- 2 łyżki stołowe octu balsamicznego
- cukier brązowy
- 30 g orzechów nerkowca
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oliwę z oliwek, pesto i kilka ziarenek granatu wymieszać aż powstanie gęsty sos. Dodać sałaty i ponownie wymieszać. Na patelni uprażyć nerkowce. Ser zawinąć szynką i usmażyć na patelni grillowej. Ocet i brązowy cukier ugotować aż zgęstnieje, dodać figę pokrojoną w ćwiartki, ponownie gotować przez 1 minutę i odstawić. Na talerzu ułożyć sałatę, na wierzch położyć smażony ser. Polać sosem balsamicznym z figami, posypać prażonymi orzechami i resztą ziarenek granatu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania dietetyczne
Kuchnia międzynarodowa
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W