Puree ziemniaczane z pieca

Puree ziemniaczane z pieca
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.6)
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 0,5 kg ugotowanych
  • obranych ziemniaków
  • 100g miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • masło do wysmarowania foremek
  • tarty parmezan lub bułka tarta do wysypania

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksować ziemniaki z masłem, jajami i przyprawami. Foremki wysmarować masłem i wysypać tartym parmezanem. Rozłożyć masę ziemniaczaną do foremek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok.30-40 minut, aż puree urośnie i się zrumieni. Podawać prosto z pieca.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA