Puree ziemniaczane z pieca
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.6)
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 0,5 kg ugotowanych
- obranych ziemniaków
- 100g miękkiego masła
- 2 żółtka
- 2 jaja
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
- masło do wysmarowania foremek
- tarty parmezan lub bułka tarta do wysypania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksować ziemniaki z masłem, jajami i przyprawami. Foremki wysmarować masłem i wysypać tartym parmezanem. Rozłożyć masę ziemniaczaną do foremek. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok.30-40 minut, aż puree urośnie i się zrumieni. Podawać prosto z pieca.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W