Karkówka z grilla
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Mammaryla (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z grilla
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kotlet na osobę
- 1 gałązka rozmarynu
- sól gruboziarnista
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki wina
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z grilla
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W