Karkówka z grilla

Karkówka z grilla
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Mammaryla (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kotlet na osobę
  • 1 gałązka rozmarynu
  • sól gruboziarnista
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki wina

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA