Kolorowe szaszłyki

Kolorowe szaszłyki
Oceń przepis:
63 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jurek Sobieniak

Seria kulinarna:
Zgrillowani 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z grilla, Dobre dla dzieci
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • kiełbaski Madej
  • 2 kg pieczarek
  • 1 kg papryki czerwonej
  • 1 kg papryki żółtej
  • 1,5 kg czerwonej cebuli
  • 1 kg cukinii zielonej
  • 1 kg cukinii żółtej
  • 4 kalarepy
  • sól
  • pieprz
  • olej
Ponch:
  • 1,5 l wody
  • 3 l soku pomarańczowego
  • arbuz
  • melon cantalupa
  • 5 pomarańczy
  • świeża mięta

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa i kiełbaski kroimy w grubą kostkę. Przygotowane składniki nabijamy na patyki do szaszłyków, lekko smarujemy olejem i wrzucamy na grill rozgrzany do ok 200 stopni C. Grillujemy przez ok 6 min, po 3 min. z każdej strony.

Arbuza i melona kroimy w kostkę, a pomarańcze w plastry. Wodę łączymy z sokiem, dodajemy pokrojone owoce oraz listki mięty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA