Kolorowe szaszłyki
Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- Zgrillowani 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z grilla, Dobre dla dzieci
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- kiełbaski Madej
- 2 kg pieczarek
- 1 kg papryki czerwonej
- 1 kg papryki żółtej
- 1,5 kg czerwonej cebuli
- 1 kg cukinii zielonej
- 1 kg cukinii żółtej
- 4 kalarepy
- sól
- pieprz
- olej
Ponch:
- 1,5 l wody
- 3 l soku pomarańczowego
- arbuz
- melon cantalupa
- 5 pomarańczy
- świeża mięta
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Warzywa i kiełbaski kroimy w grubą kostkę. Przygotowane składniki nabijamy na patyki do szaszłyków, lekko smarujemy olejem i wrzucamy na grill rozgrzany do ok 200 stopni C. Grillujemy przez ok 6 min, po 3 min. z każdej strony.
Arbuza i melona kroimy w kostkę, a pomarańcze w plastry. Wodę łączymy z sokiem, dodajemy pokrojone owoce oraz listki mięty.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W