Pasta z fasoli adzuki
Oceń przepis:
Przygotował:
Iwona Zasuwa
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci, Pasztety i terriny
Składniki:
- 1,5 szklanki ugotowanej fasoli adzuki
- kilka łyżek szlachetnej oliwy z oliwek
- 0,5 szklanki pomidorów suszonych w oliwie
- 1 ząbek czosnku
- kilka gałązek świeżej bazylii
- kilka łyżek passaty pomidorowej
- sól i syrop klonowy do smaku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Połącz w naczyniu ugotowaną fasolę, suszone pomidory, oliwę, czosnek i bazylię, dodaj passatę pomidorową, sól i syrop klonowy i zmiksuj na gładką masę.
Podawaj na przykład z wytrawnymi plackami. Pasta sprawdzi się również w roli roślinnego pasztetu na kanapce.
Podawaj na przykład z wytrawnymi plackami. Pasta sprawdzi się również w roli roślinnego pasztetu na kanapce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W