Gofry z szynką i serem
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 4 jaja
- ok. 2 szklanek mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki oleju rzepakowego
- 2 szklanki mleka
- ok. 1 szklanki startego żółtego zera
- ¼ szklanki kukurydzy konserwowej
- 5 plastrów szynki
- szczypiorek
- ¼ czerwonej papryki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka oddzielamy od białek, paprykę, szynkę i szczypiorek kroimy w drobną kostkę. Żółtka miksujemy z mlekiem, mąką i proszkiem do pieczenia, a białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Następnie mieszamy z dodatkami, a na koniec delikatnie łączymy z ubitymi białkami.
Gofrownicę rozgrzewamy porządnie i nalewając chochlą porcje ciasta pieczemy ok. 4-5 minut, aż będą pięknie rumiane.
Gofrownicę rozgrzewamy porządnie i nalewając chochlą porcje ciasta pieczemy ok. 4-5 minut, aż będą pięknie rumiane.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W