Kim pap

Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Przykaza
- Seria kulinarna:
- Jak Piotr przykazał (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- ok. 200 g ryżu na 1 arkusz glonów
- olej sezamowy
- sól
- nori (glon do maki)
- ok. 150 g wybranych dodatków:
- żółta rzepa
- marchew (lekko podsmażona)
- szpinak (sparzony)
- koreański kabaczek marynowany
- omlet
- ogórek
- paluszek krabowy
- koreańskie mięso z puszki (może być także szynka)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ugotować ryż (taki jak do sushi) przyprawić niewielką ilością oleju sezamowego i soli. Ostudzić. Nałożyć cienką warstwę na połowie nori. Ułożyć składniki pocięte w długie cienkie plastry wedle
upodobania. Zawinąć wszystko w glon dokładnie ugniatając. Kroić zamoczonym w zimnej wodzie ostrym nożem w 1 - 2 cm plastry. (Można jeść z sosem sojowym, wasabi i imbirem jak japońskie maki, ale Koreańczycy jedzą same).
upodobania. Zawinąć wszystko w glon dokładnie ugniatając. Kroić zamoczonym w zimnej wodzie ostrym nożem w 1 - 2 cm plastry. (Można jeść z sosem sojowym, wasabi i imbirem jak japońskie maki, ale Koreańczycy jedzą same).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W