Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju

Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Wiosenne inspiracje
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę posiekać i podsmażyć na lekko złoty kolor. Jajka i szczypiorek pokroić w kosteczkę,
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA