Wiosenne inspiracje - Złoto Indii w waflowym jaju
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wiosenne inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 7 jaj ugotowanych na twardo
- 10 dag startego na drobnej tarce ostrego sera obsuszonego
- 1 opakowanie waflowych skorupek „Snack Jajo”
- 3 łyżki śmietany lub majonezu
- 2 łyżki masła (niekoniecznie)
- 1 średnia cebula
- szczypiorek
- 2 łyżeczki kurkumy
- szczypta kardamonu
- sól
- pieprz do smaku
- pomidorki
- koperek do przystrojenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i podsmażyć na lekko złoty kolor. Jajka i szczypiorek pokroić w kosteczkę,
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.
Do jajek dodać śmietanę (majonez), cebulę, szczypiorek, ser, masło, kurkumę i kardamon. Wszystko dokładnie wymieszać. Masą jajeczną faszerować waflowe skorupki i dekorować według uznania.
Można również nałożyć farsz jajeczny do waflowych skorupek. Rozgrzać tłuszcz na patelni, ułożyć połówki jajek wafelkami do góry i smażyć przez chwilę na złoty kolor, przyozdobić koperkiem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W