Brzoskwinie pod pierzyną
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 2 jędrne, duże brzoskwinie
- 2 białka
- 2 płaskie łyżki zmielonego cukru trzcinowego
- ćwierć szklanki pudru migdałowego
- likier brzoskwiniowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyte brzoskwinie przekroić na połówki i wyjąć z nich pestki. Białko ubić na sztywno, dodać cukier i puder migdałowy. Brzoskwinie skropić likierem i nafaszerować je pianą. Ułożyć brzoskwinie na tacce i upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez ok. 5 – 10 minut aż beza ładnie się zarumieni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Desery
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W