Mus czekoladowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 żółtka
- 150 g mleka
- 20 g cukru
- 100 g mlecznej
- 200 g gorzkiej czekolady
- 250 g śmietanki 36%
- owoce do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtka utrzyj z cukrem. W garnku zagotuj mleko i gorącym zalej żółtka, cały czas mieszając. Z powrotem przelej masę do garnka i ciągle mieszając podgrzewaj, aż masa osiągnie temperaturę 82 stopni C lub wyraźnie zgęstnieje.
Zalej ciepłą masą połamaną na kostki czekoladę i dokładnie wymieszaj. Śmietankę ubij i dodaj w 3 partiach do czekoladowej masy, po każdej mieszając szpatułką. Przelej krem do ulubionych szklanek. Udekoruj owocami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W