Ananas z kolendrą

Ananas z kolendrą
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.19)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 dojrzały ananas
  • obrany i pokrojony na kawałki
  • 2 garści liści kolendry
  • plus kilka kawałków gałązek do przybrania
  • ½ szklanki cukru
  • 3-4 łyżki wiórków kokosowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wrzuć kolendrę i cukier do malaksera, miksuj używając funkcji „pulse”, aż osiągniesz konsystencję grubego piasku. Wymieszaj ananasa z większością kolendrowego cukru, resztę zachowaj jako przybranie. Podaj w miskach przybrane resztą cukru, gałązkami kolendry i wiórkami kokosowymi.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA