Tost z omletem

Tost z omletem
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Domowa piekarnia Kucharskiego 5
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo, Śniadania
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 kromki chleba pszenno-żytniego
  • masło
  • 4 jajka
  • pęczek miksu ziół: szczypiorek, koperek, pietruszka
  • 2 łyżki sosu sojowego Kikoman
  • pieprz
Sos:
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 ostra papryczka chili
  • 1 łyżka sosu sojowego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczywo posmarować masłem i usmażyć na patelni na słoty kolor.

Wymieszać jajka w misce, dodać posiekane zioła, sos sojowy i pieprz.

Na tej samej patelni rozpuścić masło i wylać połowę masy jajecznej. Całość lekko wymieszać, aby masa zaczęła się ścinać, i zwinąć na trzy części.

Omlet ułożyć na pieczywie i czynność powtórzyć z resztą masy jajecznej.

Majonez zmiksować z papryczką i sosem sojowym, następnie delikatnie polać nim omlet. Udekorować ziołami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA