Tost z omletem
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Domowa piekarnia Kucharskiego 5
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pieczywo, Śniadania
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 kromki chleba pszenno-żytniego
- masło
- 4 jajka
- pęczek miksu ziół: szczypiorek, koperek, pietruszka
- 2 łyżki sosu sojowego Kikoman
- pieprz
Sos:
- 5 łyżek majonezu
- 1 ostra papryczka chili
- 1 łyżka sosu sojowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczywo posmarować masłem i usmażyć na patelni na słoty kolor.
Wymieszać jajka w misce, dodać posiekane zioła, sos sojowy i pieprz.
Na tej samej patelni rozpuścić masło i wylać połowę masy jajecznej. Całość lekko wymieszać, aby masa zaczęła się ścinać, i zwinąć na trzy części.
Omlet ułożyć na pieczywie i czynność powtórzyć z resztą masy jajecznej.
Majonez zmiksować z papryczką i sosem sojowym, następnie delikatnie polać nim omlet. Udekorować ziołami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W