Ubita feta z pieczonymi winogronami i kruszonką z orzechów
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Śniadania
Składniki:
- opakowanie sera feta
- kiść soczystych winogron (białych, czerwonych lub mieszanych)
- cytryna
- łyżeczka miodu
- świeży rozmaryn lub tymianek
- 2 łyżki oliwy
- łyżka jogurtu naturalnego
- 2 garści orzechów włoskich
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Winogrona przekładamy do brytfanki, polewamy odrobiną oliwy, łyżeczką miodu, doprawiamy solą morską i posiekanymi, świeżymi ziołami. Tak przygotowane wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na 15 minut.
Fetę przekładamy do wyższej miski, dodajemy do niej 1-2 łyżki jogurtu, świeżo mielony pieprz, zest z cytryny. Blendujemy na aksamitny krem.
Ubitą fetę układamy na środku talerza i rozsmarowujemy dookoła. Na środku układamy upieczone winogrona. Całość polewamy sokami z pieczenia i posypujemy posiekanymi, tostowanymi orzechami. Podajemy z kilkoma kawałkami bagietki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W