Szaszłyczki rybne

Szaszłyczki rybne
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ainsley rusza w plener (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia brazylijska

Składniki:

  • filety z ryby o zwartym
  • białym mięsie

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać składniki marynaty. Rybę pokroić na kawałki o boku ok. 2,5-3 cm. Kawałki ryby ponadziewać na patyczki do szaszłyków, uprzednio namoczone na 15 minut w zimnej wodzie lub na metalowe szpikulce. Szaszłyczki posmarować obficie marynatą. Ułożyć na rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Piec około 8 minut, przewracając. Ryba powinna się dobrze przypiec z każdej strony, zanim zabierzemy się za przewracanie — dzięki temu z łatwością odejdzie od rusztu i się nie rozpadnie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA