Herbatniki paluszki
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Deker
- Seria kulinarna:
- Desery Dekera 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- 200 g masła
- 180 g cukru
- 1 jajko
- 5 ml ekstraktu waniliowego
- 300 g mąki pszennej
- 100 g mączki migdałowej lub orzechowej
- 5 g proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatki:
- migdały obrane ze skórki
- 20 g masła kakaowego
- czerwony barwnik
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajko, masło, cukier, mąkę migdałową, ekstrakt waniliowy i sól wyrobić krótko.
Mąkę pszenną przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wyrobić ciasto. Uformować paluchy, ułożyć na blaszce, udekorować migdałami i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180º C. Masło kakaowe rozpuścić, wymieszać z barwnikiem i opryskać przestudzone paluchy.
Mąkę pszenną przesiać razem z proszkiem do pieczenia i dodać do masy, wyrobić ciasto. Uformować paluchy, ułożyć na blaszce, udekorować migdałami i piec 15 min w piekarniku rozgrzanym do 180º C. Masło kakaowe rozpuścić, wymieszać z barwnikiem i opryskać przestudzone paluchy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W