Różane pączki ze słodkim jogurtem

Różane pączki ze słodkim jogurtem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacek Sikora

Seria kulinarna:
Słodki drań (odc.15)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Dodatkowo:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszaj zmielone migdały z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj klarowane masło oraz pozostałe płynne składniki. Wymieszaj w misce, aż otrzymasz miękkie ciasto. Na omączonej stolnicy wyrób ciasto, aż będzie gładkie. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smaż pączki na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż z obu stron zrobią się złociste. Odsącz na papierze. Wrzuć pączki do miseczki z cukrem pudrem lub oprósz je sitkiem. Wymieszaj jogurt z wodą różaną i brązowym cukrem. Podawaj obok pączków jako maczankę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA