Różane pączki ze słodkim jogurtem
Oceń przepis:
Przygotował:
Jacek Sikora
- Seria kulinarna:
- Słodki drań (odc.15)
- Trudność:
- trudne
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 szklanki mąki luksusowej
- 90 g klarowanego masła
- 2/3 szklanki mielonych migdałów
- 1/2 opakowania proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1/3 szklanki ciepłej wody
- 1 łyżeczka wody różanej
Dodatkowo:
- tłuszcz do smażenia/frytura lub klarowane masło
- 1/3 szklanki cukru pudru z cukru brązowego
- szklanka jogurtu
- 1/2 łyżeczki wody różanej
- łyżka cukru brązowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszaj zmielone migdały z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj klarowane masło oraz pozostałe płynne składniki. Wymieszaj w misce, aż otrzymasz miękkie ciasto. Na omączonej stolnicy wyrób ciasto, aż będzie gładkie. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Smaż pączki na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż z obu stron zrobią się złociste. Odsącz na papierze. Wrzuć pączki do miseczki z cukrem pudrem lub oprósz je sitkiem. Wymieszaj jogurt z wodą różaną i brązowym cukrem. Podawaj obok pączków jako maczankę.
Smaż pączki na rozgrzanym tłuszczu do momentu aż z obu stron zrobią się złociste. Odsącz na papierze. Wrzuć pączki do miseczki z cukrem pudrem lub oprósz je sitkiem. Wymieszaj jogurt z wodą różaną i brązowym cukrem. Podawaj obok pączków jako maczankę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W