Zupa na wodzie z kiszonej kapusty z ziemniakami i śmietaną
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 8-10 ziemniaków
- garść suszonych grzybów (w sezonie 400 g świeżych)
- 400 ml wody po ogórkach lub kapuście
- 100 ml śmietany kremówki
- sól i pieprz
- posiekany koperek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.
Grzyby zalać gorącą wodą, lekko wypłukać i odlać wodę. Zalać zimną i odstawić do nasiąknięcia na 20 minut. Następnie ugotować do miękkości.
Wodę po ogórkach lub kapuście zagotować i zabielić śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, pokroić na kawałki i ułożyć w miseczce, dodać ugotowane i pokrojone grzyby. Całość zalać zabielaną wodą i posypać koperkiem.
Pozostałych ziemniaków nie obierać i zostawić na następny dzień.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zupy
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W