Chłodnik z pieczonych warzyw + podpłomyki orkiszowe z awokado

Chłodnik z pieczonych warzyw
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Zupy, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Chłodnik

Podpłomyki orkiszowe

  • 1 szklanka ciepłej wody
  • 2 szklanki mąki orkiszowej
  • 1 szklanka mąki pszennej (typ 500)
  • 1/4 kostki drożdży
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oliwy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa pokroić na kawałki, zioła posiekać i dodać resztę przypraw, przecier pomidorowy i porwany chleb. Całość zmiksować w blenderze dodając stopniowo oliwę.
Podawać z podpłomykami orkiszowymi.

Drożdże rozrobić z cukrem i mlekiem, odstawić na 10 minut. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, oliwę i rozczyn. Dokładnie wyrobić ciasto i uformować niewielkie placki. Piec je na suchej patelni.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA