Smażone pieczarki ze szczypiorkiem i jajkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę, Dania z grzybów
Składniki:
- 4 jajka
- łyżeczka soli
- garść bazylii
- 2 łyżki majonezu
- pieprz
- łyżka masła
- 4 ząbki czosnku
- 10 pieczarek
- masło
- łyżka sosu worcester
- szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. W moździerzu utrzyj bazylię. Dodaj majonez i wymieszaj na jednolitą masę. Bazyliowy majonez nałóż na przekrojone na pół jajka. Pieczarki pokrój na ćwiartki i przesmaż wraz z posiekanym czosnkiem na maśle. Gdy pieczarki się przyrumienią, dodaj szczypiorek i sos worcester. Dopraw solą i pieprzem i i podawaj obok jajek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W