Deska serów

Deska serów
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

  • po 80-100 g serów: 2 rodzaje serów pleśniowych typu blue np. lazur, gorgonzola, owczy ser z Frontiery lub sery typu camembert i brie; 2 rodzaje serów długodojrzewających np. Bursztyn, Rubin, Dziugas, ser kozi niedojrzewający
  • 2 gruszki pokrojone w ćwiartki i przetarte sokiem cytrynowym
  • kiść winogron podzielona na małe części
  • 100 g umytej i osuszonej rukoli
  • 100 g umytej i osuszonej sałaty rzymskiej
  • orzechy włoskie podprażone na patelni
  • bagietka
  • masło

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ułóż sery na desce, tak aby się nie stykały. Podaj do nich dwa noże. Owoce ułóż na paterze obok serów. Masło podaj w miseczce a bagietkę w koszyku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA