Deska serów
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- po 80-100 g serów: 2 rodzaje serów pleśniowych typu blue np. lazur, gorgonzola, owczy ser z Frontiery lub sery typu camembert i brie; 2 rodzaje serów długodojrzewających np. Bursztyn, Rubin, Dziugas, ser kozi niedojrzewający
- 2 gruszki pokrojone w ćwiartki i przetarte sokiem cytrynowym
- kiść winogron podzielona na małe części
- 100 g umytej i osuszonej rukoli
- 100 g umytej i osuszonej sałaty rzymskiej
- orzechy włoskie podprażone na patelni
- bagietka
- masło
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ułóż sery na desce, tak aby się nie stykały. Podaj do nich dwa noże. Owoce ułóż na paterze obok serów. Masło podaj w miseczce a bagietkę w koszyku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W