Śniadaniowe burrito z jajecznicą, awokado i salsą pomidorową
Oceń przepis:
Przygotował:
Martyna Chomacka
- Seria kulinarna:
- Dzień dobry, śniadanie (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Śniadania
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 2 jajka
- kilka pieczarek
- awokado
- pomidor
- szalotka
- świeża kolendra (opcjonalnie)
- chili albo odrobina ostrego sosu
- łyżka octu balsamicznego
- sól
- pieprz
- tortilla
- odrobina masła
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy na brzegach złapią złoty kolor, polewamy je odrobiną octu balsamicznego i karmelizujemy. Gotowe przekładamy do miseczki i na tej samej patelni smażymy jajecznicę. Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę masła, aby była kremowa.
Pomidora siekamy, dodajemy do niego posiekaną, przepłukaną wodą szalotkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub limonki i świeżą kolendrą.
Tortillę podsmażamy na suchej, gorącej patelni. Na środku placka układamy jajecznicę, na niej pokrojone awokado i pieczarki. Całość doprawiamy pomidorową salą i zawijamy.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Śniadania
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W