Omlety ziołowe z warzywami
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 4 jaja
- 1 łyżka posiekanej bazylii
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka świeżego tymianku
- sól
- pieprz
- 150 g ricotty
- 3 liście sałaty lodowej
- kiełki słonecznika
- pomidorki koktajlowe
- ½ czerwonej papryki
- 2 łyżki jalapeno
- masło klarowane do smażenia
- krótkie patyczki do szaszłyków
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Paprykę kroimy w cienkie paski, jalapenio drobno szatkujemy. Sałatę kroimy w cienkie paski.
Jaja rozbijamy do dużej miski, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy poszatkowane zioła. Mieszamy dokładnie i rozgrzewamy 1 czubatą łyżeczkę klarowanego masła na patelni.
Wylewamy ¼ porcji masy jajecznej (w zależności od wielkości patelni), rozprowadzamy po patelni i smażymy ok. 2 minut, następnie przewracamy omlet na druga stronę na 1 minutę i ściągamy z patelni. Smażymy pozostałe omlety. Smarujemy je serkiem, obsypujemy sałatą, papryką, jalapenio, kiełkami słonecznika i zwijamy. Kroimy na mniejsze kawałki, nabijamy na patyczki i dekorujemy pomidorkiem koktajlowym.
Jaja rozbijamy do dużej miski, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy poszatkowane zioła. Mieszamy dokładnie i rozgrzewamy 1 czubatą łyżeczkę klarowanego masła na patelni.
Wylewamy ¼ porcji masy jajecznej (w zależności od wielkości patelni), rozprowadzamy po patelni i smażymy ok. 2 minut, następnie przewracamy omlet na druga stronę na 1 minutę i ściągamy z patelni. Smażymy pozostałe omlety. Smarujemy je serkiem, obsypujemy sałatą, papryką, jalapenio, kiełkami słonecznika i zwijamy. Kroimy na mniejsze kawałki, nabijamy na patyczki i dekorujemy pomidorkiem koktajlowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W