Krupnik z obierek ziemniaczanych

Wegański krupnik
Oceń przepis:
46 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na palniku gazowym opalam cebulę, w tym czasie ziemniaki szoruję i obieram. Na dnie garnka rozgrzewam olej i dodaję przekrojoną na pół opaloną cebulę oraz wysuszone, ziemniaczane obierki. Podsmażam wszystko przez 4 - 5 minut, następnie delikatnie wyjmuję obierki.
W międzyczasie wszystkie warzywa kroję w kostkę, dodaję do cebuli na ziemniaczanym oleju razem z kaszą, liściem laurowym, grzybami oraz zielem angielskim i podsmażam przez 10 - 12 minut.
Po upływie tego czasu dodaję świeże zioła, wlewam wodę i wszystko gotuję przez 15 - 20 minut. Na koniec podaję z chipsami ziemniaczanymi oraz natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA