Pulpeciki jagnięce w greckim stylu
Oceń przepis:
Przygotował:
Donna Hay
- Seria kulinarna:
- Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- ⅓ szklanki (65 g) kuskusu
- ⅔ szklanki (160 ml) bulionu drobiowego
- 300 g mielonej jagnięciny
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka drobno startej skórki cytrynowej
- 1 łyżeczka świeżego posiekanego rozmarynu
- sól morska i grubo mielony czarny pieprz
- 80 g fety
- grubo pokruszonej
- chlebki pita
- hummus
- liście młodego szpinaku
- mięta i połówki pomidorków koktajlowych
- do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsypać kuskus do miski i zalać gorącym bulionem. Przykryć folią spożywczą i odstawić, aż wchłonie cały bulion. Dokładnie wymieszać kuskus, jagnięcinę, miód, skórkę cytrynową, rozmaryn, sól i pieprz. Dodać fetę i ponownie delikatnie wymieszać. Z masy formować pulpeciki, używając miarki o pojemności 125 ml. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni na średnim ogniu, po 4 – 5 minut z każdej strony. Posmarować chlebki pita humusem. Na wierzchu położyć szpinak, miętę, pomidorki oraz pulpeciki i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W