Pulpeciki jagnięce w greckim stylu

Pulpeciki jagnięce w greckim stylu
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsypać kuskus do miski i zalać gorącym bulionem. Przykryć folią spożywczą i odstawić, aż wchłonie cały bulion. Dokładnie wymieszać kuskus, jagnięcinę, miód, skórkę cytrynową, rozmaryn, sól i pieprz. Dodać fetę i ponownie delikatnie wymieszać. Z masy formować pulpeciki, używając miarki o pojemności 125 ml. Smażyć na rozgrzanej teflonowej patelni na średnim ogniu, po 4 – 5 minut z każdej strony. Posmarować chlebki pita humusem. Na wierzchu położyć szpinak, miętę, pomidorki oraz pulpeciki i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA