Krem z pasternaku

Krem z pasternaku z chipsami z jarmużu
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

  • 1 cebula
  • 500 g pasternaku
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1/4 szklanki whiskey
  • olej rzepakowy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę posiekać w kostkę, pasternak obrać i pokroić w grube plastry.
Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać pasternak oraz syrop klonowy i podsmażać na małym ogniu przez 10 - 12 minut.

Po tym czasie wlać bulion i gotować pod przykryciem kolejne 5 - 8 minut. Na koniec doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zmiksować na gładki krem. Podawać z olejem lnianym i czipsami z jarmużu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA