Krem z pasternaku
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Wegańskie zupy
Składniki:
- 1 cebula
- 500 g pasternaku
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- 1/4 szklanki whiskey
- olej rzepakowy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę posiekać w kostkę, pasternak obrać i pokroić w grube plastry.
Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać pasternak oraz syrop klonowy i podsmażać na małym ogniu przez 10 - 12 minut.
Po tym czasie wlać bulion i gotować pod przykryciem kolejne 5 - 8 minut. Na koniec doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zmiksować na gładki krem. Podawać z olejem lnianym i czipsami z jarmużu.
Na dnie garnka rozgrzać olej, dodać cebulę i podsmażać przez 2 - 3 minuty. Po tym czasie dodać pasternak oraz syrop klonowy i podsmażać na małym ogniu przez 10 - 12 minut.
Po tym czasie wlać bulion i gotować pod przykryciem kolejne 5 - 8 minut. Na koniec doprawić gałką, solą oraz pieprzem i zmiksować na gładki krem. Podawać z olejem lnianym i czipsami z jarmużu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W