Krem z marchewki i rabarbaru

Krem z marchewki i rabarbaru
Oceń przepis:
43 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Marta Dymek

Seria kulinarna:
Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Wegańskie zupy

Składniki:

do podania: kolendra, szczypiorek, prażony sezam

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Marchew i rabarbar pokroić w grube talarki. Na dnie garnka rozgrzać olej i dodać pokrojone warzywa. Mieszać co jakiś czas, żeby nie przywarły do dna.
Imbir i kurkumę drobno posiekać, i również dodać do gotującego się dania.
Następnie dodać domowy, warzywny bulion i gotować 15-20 minut.
Po upływie tego czasu całość zblendować, Dodać mleczko kokosowe i szczyptę soli, i ponownie zmiksować. Sprawdzić, czy krem jest odpowiednio doprawiony.
Gotowy krem nalać do miseczek i ozdobić świeżymi ziołami, prażonym sezamem i szczyptą białego pieprzu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA