Wiosenne inspiracje - Łódeczki z cykorii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wiosenne inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- kilka główek cykorii
- orzechy włoskie
- miód
- ocet balsamiczny
- kminek
- tłusty twaróg (biały ser) typ ekologicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cykorię podzielić na listki i ułożyć na płaskim talerzu. Na patelni przyrządzić sos, w którym uprażymy orzechy. 4 łyżki miodu zagotować z 4 łyżkami octu balsamicznego i trzymać na ogniu tak długo, aż straci kwaśność i uzyska gęstość syropu. Wsypać orzechy włoskie i kminek. Wymieszać tak, aby pokryły się sosem. Następnie wyłożyć orzechy na płaski talerz wysmarowany masłem i poczekać aż wystygną. W tym czasie na rozłożone listki cykorii nałożyć po porcji twarogu, a
następnie udekorować je orzechami.
następnie udekorować je orzechami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W