Kokosowy pudding z owocami z kompotu i gryczaną granolą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jagna Niedzielska
- Seria kulinarna:
- Jagny Niedzielskiej kuchnia bez resztek
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania z resztek
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- Pudding:
- 400 ml mleka kokosowego
- 200 ml mleka
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki miodu gryczanego
- 1 szklanka owoców z kompotu
Granola:
- 100 g kaszy gryczanej niepalonej
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki orzechów laskowych
- 3 łyżki pestek z dyni
- 2 łyżki ziaren słonecznika
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- ½ łyżeczki mielonej kolendry
- 3 łyżki miodu gryczanego
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Orzechy laskowe posiekaj. Wszystkie składniki granoli wymieszaj w misce. Następnie rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na opcji „góra-dół” przez około 20 minut.
Mleko kokosowe podgrzej razem z miodem prawie do wrzenia. Do szklanej miski wlej mleko krowie, dodaj mąkę ziemniaczaną i wymieszaj rózgą na jednolitą masę.
Mleko z mąką wlej cienkim strumieniem do mleka kokosowego, trzymając wszystko na palniku, równocześnie mieszając do momentu, aż masa zgęstnieje.
Po upieczeniu poczekaj, aż granola wystygnie i skrusz ją na mniejsze kawałki.
Przelej pudding do miseczek i udekoruj owocami z kompotu oraz podsyp gotową granolą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z resztek
Kuchnia międzynarodowa
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W