Budyń parmezanowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 750 ml mleka
- 750 ml śmietany
- 1 liść laurowy
- 1 ząbek czosnku
- obrany i przekrojony
- 4 całe jajka i 2 żółtka
- 200 g dobrze startego parmezanu
- sól i biały pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu zagotuj mleko oraz śmietanę z liściem laurowym i czosnkiem. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 15 min. Roztrzep jajka z serem. Dodaj kremową miksturę. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przecedź do naczynia żaroodpornego lub 6 miseczek. Włóż do kąpieli wodnej i trzymaj w niej 35 – 45 min. Podawaj z sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W