Budyń parmezanowy

Budyń parmezanowy
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Laura Calder

Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 750 ml mleka
  • 750 ml śmietany
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • obrany i przekrojony
  • 4 całe jajka i 2 żółtka
  • 200 g dobrze startego parmezanu
  • sól i biały pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu zagotuj mleko oraz śmietanę z liściem laurowym i czosnkiem. Zdejmij z ognia, przykryj i odstaw na 15 min. Roztrzep jajka z serem. Dodaj kremową miksturę. Spróbuj i dopraw solą oraz pieprzem. Przecedź do naczynia żaroodpornego lub 6 miseczek. Włóż do kąpieli wodnej i trzymaj w niej 35 – 45 min. Podawaj z sałatką.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA