Chutney z pieczarek i rodzynek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia brytyjska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 450 g pieczarek pokrojonych na ćwiartki (około 5 szklanek)
- ⅓ szklanki ciemnych rodzynek
- 2 szklanki oliwy dobrej jakości
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- ½ szklanki ziaren gorczycy
- 2 listki laurowe
- ⅓ szklanki wytrawnego białego wina
- 1 łyżka posiekanego czosnku
- 2 łyżeczki posiekanego
- obranego świeżego imbiru
- ½ szklanki grubo pokrojonej cebuli
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- 1 ½ łyżeczki cukru
- ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
- 1 łyżeczka soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieścić w rondlu ze stali nierdzewnej. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć. Zmniejszyć płomień na mały. Gotować 5 minut. Schłodzić. Podawać na zimno prosto z lodówki lub w temperaturze pokojowej. Można przechowywać w lodówce przez 2 tygodnie.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W