Sos z nerkowców i tajskiej bazylii
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 55)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia tajwańska
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka moczonych przez noc nerkowców
- garść tajskiej bazylii
- pół łyżeczki suszonego imbiru
- ⅓ filiżanki mleka ryżowego
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nerkowce odcedzić i rozdrobnić w blenderze razem z bazylią, imbirem i odrobiną mleka. Dolać resztę mleka, żeby powstał sos o konsystencji hummusu. Posolić do smaku i dokładnie wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia tajwańska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W