Sos maślany beurre blanc
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 75 ml octu z białego wina
- 75 ml wytrawnego białego wina
- posiekana szalotka
- sól i pieprz
- 225 g masła w kawałkach
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wygotować ocet, wino i szalotkę do obj. 3 łyżek. Zdjąć z gazu i wmieszać stopniowo masło, po kawałku. Popieprzyć. Przecedzić i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W