Krem z marchewki z czarnuszką
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 4 dorodne marchewki
- 6 posiekanych ząbków czosnku
- 3/4 szklanki greckiego lub bałkańskiego jogurtu
- oliwa do smażenia
- sól
- pieprz
- czarnuszka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rozgrzać oliwę na patelni, smażyć marchewkę razem z czosnkiem. Dodać sól i pieprz. Marchewka powinna się zrumienić i mocno zmięknąć, a czosnek zeszklić. Usmażoną masę ostudzić, wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, posypać czarnuszką. Podawać do chleba.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W