Aksamitne guacamole
Oceń przepis:
Przygotował:
Ainsley Harriott
- Seria kulinarna:
- Ainsley rusza w plener (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- dojrzałe awokado
- 2 ząbki czosnku
- zielona papryczka chili
- drobno pokrojona
- 1 limonka
- pęczek świeżej kolendry
- oliwa do polania
- szczypta papryki
- chili w proszku lub pieprzu kajeńskiego do posypania
- kukurydziane tortille
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Awokado przekroić wzdłuż, przekręcić wokół własnej osi górną połówkę, usunąć pestkę i łyżką wyjąć miąższ, przełożyć do moździerza. Utrzeć w moździerzu awokado z czosnkiem. Dodać pokrojone zielone chili i posiekaną kolendrę, wcisnąć sok z limonki, odrobinę posolić, wymieszać. Przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać papryką lub chili w proszku. Do guacamole podawać kukurydziane tortille, połamane na kawałki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W