Odsmażana fasola
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach (odc.11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia meksykańska
Składniki:
- 500 g suchej czarnej fasoli lub fasoli pinto (nakrapianej)
- 1,2 litra wody
- 2 łyżki oliwy
- łyżka masła
- 1 średnia cebula
- posiekana
- 250 g wędzonego boczku
- drobno pokrojonego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namoczyć fasolę na noc w dużej ilości wody. Następnego dnia odcedzić fasolę, zalać 1,2 l wody, doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości. Odcedzić, zostawiając płyn z gotowania.Na dużej patelni rozgrzać olwię z masłem, wrzucić cebulę i smażyć, aż zmięknie. Dołożyć boczek, podrumienić. Zmiksować fasolę na gładka masę, w razie potrzeby dolewając trochę płynu z gotowania. Wyłożyć na patelnię, wymieszać z cebulą i boczkiem, podsmażać przez 5 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W