Kotleciki z kaszanki z puree ziemniaczanym

Kotleciki z kaszanki z puree ziemniaczanym
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

  • 2 kaszanki (obrane z jelita – kup kaszanki z jak najmniejszą ilością kaszy)
  • bułka tarta Panko
  • mąka
  • 2 jajka
  • 500 g ziemniaków obranych i ugotowanych
  • 100 ml mleka
  • 100 g zimnego masła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Puree ziemniaczane: ugotowane ciepłe ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj zimne masło, sól, pieprz i wymieszaj. Postaw garnek na wolnym ogniu i dolewaj mleko, ubijając cały czas trzepaczką do uzyskania jednolitej, gęstej masy. Odstaw.
Kotleciki z kaszanki: zawartość kaszanek wymieszaj z mąką i jednym jajkiem, by uformować kotleciki.
Zanurz kotleciki w drugim ubitym jajku, następnie w panierce panko, i smaż na gorącym oleju kilka minut ze wszystkich stron, aż będą złociste i chrupkie.
Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych. Podawaj z puree.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA