Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 750g rostbefu limusine
- 1 butelka wina czerwonego pinot noir
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso oczyść dokładnie z błon i powięzi. Popieprz i obsmaż z każdej strony na bardzo gorącym oleju. Wstaw do piekarnika o temperaturze 80 st. C i piecz do momentu aż mięso będzie miało w środku 54 st, C. W tym czasie wlej do rondla wino i zredukuj płyn o 90%. Upieczony rostbef krój w plastry, posól i polej winną esencją.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W