Kacze piersi

Kacze piersi
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania dietetyczne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kaczkę obsmażyć na odrobinie oliwy na patelni, dodać wino, rozmaryn i przyprawy. Następnie mięso przełożyć do brytfanki i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Plastry gruszek wrzucić na patelnię, na której pozostało zredukowane w trakcie smażenia piersi wino, dodać orzechy laskowe oraz miód. Gruszki podsmażać kilka minut. Na podduszone w winie gruszki wyłożyć upieczoną pierś kaczki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA