Biała kiełbasa zapiekana z Lazurem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 4 białe kiełbasy parzone
- 4 duże cebule
- 2 kwaśne jabłka
- słodka śmietanka 30%
- 2 łyżki masła
- ½ szklanki białego wytrawnego wina
- 20 dag sera Lazur błękitny
- majeranek
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w plastry i powoli udusić na maśle, dodać obrane jabłko w cząstkach, doprawić solą, majerankiem i pieprzem. Ułożyć cebulę w naczyniu żaroodpornym, polać śmietanką i na niej rozłożyć kiełbasę podzieloną na cząstki, posypać kostką z sera. Podlać winem i zapiekać bez przykrycia 30 min. w temperaturze 200 stopni.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W