Śniadaniowa kasza jęczmienna
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 300 g kaszy jęczmiennej mazurskiej
- 500 ml napoju owsianego
- 2 łyżki masła
- 200 g migdałów
- 2 jabłka
- 2 łyżki miodu
- 100 ml soku jabłkowego
- 1 nasiono zielonego kardamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaszę lekko podprażyć w rondelku. Zalać mlekiem owsianym, dodać masło i gotować, aż będzie miękka.
Migdały wysypać na patelnię i podprażyć.
W tym czasie wyciąć gniazdo nasienne z jabłek i pokroić w 0,5 cm plastry. Na patelnię wylać miód i sok jabłkowy i lekko rozgniecione nasiona kardamonu. Dodać jabłka i gotować na wolnym ogniu, aż sok się zredukuje i zrobi się z niego gęsty syrop. Kaszę nałożyć do miseczek, na niej ułożyć jabłka, polać sosem z patelni. Całość posypać posiekanymi, podprażonymi migdałami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W