Prażona kukurydza po francusku
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 125 g niesolonego masła
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju z pestek winogron
- 200 g kukurydzy
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- sól selerowa do smaku
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Roztopić masło z czosnkiem i odstawić, żeby przeszło smakiem. Zagrzać olej w dużym garnku, wrzucić kukurydzę, potrząsając, żeby pokryła się tłuszczem. Zakryć i potrząsać garnkiem nad dużym ogniem, aż kukurydza się upraży. Polać ją masłem, uprzednio wyjąwszy z niego czosnek. Potrząsnąć. Posypać ziołami i dwoma rodzajami soli. Znów potrząsnąć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W