Smażone pomidory
Oceń przepis:
Przygotował:
Andrzej Polan
- Seria kulinarna:
- Polska ze smakiem (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 5 polskich pomidorów
- mąka kukurydziana
- olej Kujawski
- kolba kukurydzy
- olej Kujawski z bazylią
- skórka z cytryny
- papryka chilli
- pieprz
- sól
- kilka listków świeżej kolendry
- garść rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pomidory pokrój na grube plastry. Obtocz w mące kukurydzianej i smaż na oleju na złoty kolor. Usmażone pomidory osącz na ręczniku papierowym. Kukurydzę wrzuć na patelnię, dodaj olej Kujawski z bazylią, skórkę z cytryny, chilli, pieprz, sól i listki świeżej kolendry. Na talerzu ułóż rukolę. Połóż plastry pomidorów i wyłóż kukurydzę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W