Smażone pomidory

Smażone pomidory
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Andrzej Polan

Seria kulinarna:
Polska ze smakiem (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pomidory pokrój na grube plastry. Obtocz w mące kukurydzianej i smaż na oleju na złoty kolor. Usmażone pomidory osącz na ręczniku papierowym. Kukurydzę wrzuć na patelnię, dodaj olej Kujawski z bazylią, skórkę z cytryny, chilli, pieprz, sól i listki świeżej kolendry. Na talerzu ułóż rukolę. Połóż plastry pomidorów i wyłóż kukurydzę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA