Carpaccio z oscypka na rukoli z sosem żurawinowym

Carpaccio z oscypka
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Maryla Musidłowska

Seria kulinarna:
Maryla al dente (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 200 g rukoli
  • 100 g oscypka
  • 4 łyżki żurawiny do mięs
  • 4 łyżki oliwy czosnkowo-paprykowej
  • 1,5 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki czerwonego Martini
  • łyżeczka czerwonego lub zielonego pieprzu z zalewy
  • 1 gałązka rozmarynu
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Umyj i osusz rukolę. Ułóż ją na płaskim talerzu. Oscypek pokrój na mandolinie na bardzo cieniutkie plasterki. Rozłóż je na rukoli. Wymieszaj żurawinę z oliwą, octem i Martini. Posól do smaku, pamiętając o tym, że oscypek jest bardzo słony. Polej ser sosem, posyp pieprzem z zalewy i igiełkami rozmarynu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA