Carpaccio z oscypka na rukoli z sosem żurawinowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Maryla Musidłowska
- Seria kulinarna:
- Maryla al dente (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 200 g rukoli
- 100 g oscypka
- 4 łyżki żurawiny do mięs
- 4 łyżki oliwy czosnkowo-paprykowej
- 1,5 łyżki octu balsamicznego
- 2 łyżki czerwonego Martini
- łyżeczka czerwonego lub zielonego pieprzu z zalewy
- 1 gałązka rozmarynu
- szczypta soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umyj i osusz rukolę. Ułóż ją na płaskim talerzu. Oscypek pokrój na mandolinie na bardzo cieniutkie plasterki. Rozłóż je na rukoli. Wymieszaj żurawinę z oliwą, octem i Martini. Posól do smaku, pamiętając o tym, że oscypek jest bardzo słony. Polej ser sosem, posyp pieprzem z zalewy i igiełkami rozmarynu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W